Стари телевизори и автомобилни гуми изчистиха служители на Софийска вода от Панчарево

18 април 2016

Стари телевизори, автомобилни гуми и стотици пластмасови бутилки почистиха служителите на „Софийска вода“ от района на езеро Панчарево. Доброволци от компанията се включиха в пролетното почистване на София.

Съвместно с общинската служба на район „Панчарево”, за пета поредна година доброволците на "Софийска вода" напомниха за отговорната работа на всички в името на „зеления” облик на града.

Въпреки голямото количество пълни чували с отпадъци – около 60, участниците в акцията твърдят, че с всяка година този район става все по-чист и количеството изхвърлени отпадъци са далеч по-малко от преди пет години.

„София е прекрасна столица. Личен избор на всеки един от нас е да я запазим чиста и зелена. Не коства усилие, изисква само желание“, заяви Маргита Алексова,  мениджър в отдел „Услуги по опазване на околоната среда“ в „Софийска вода“.

Районът около езерото Панчарево става един от най-атрактивните места за отдих на столичани благодарение и на почти завършената от Столична община над 5 километра дълга велоаеля в района при трибуните.

     
     
    You need to upgrade your Flash Player   
You need to upgrade your Flash Player