Изпълнителният директор на Веолия България Фредерик Фарош награди победители в конкурса ЕКООБЩИНА

12 октомври 2017

В ролята си на специален гост и партньор на събитието, той има възможността да награди тазгодишни общини-победители. Тази година категориите бяха общо 4   "Устойчиво управление на водите", "Устойчиво управление на отпадъците", "Енергийна ефективност на сградите" и "Устойчива мобилност". По време на церемонията стана ясно, че организаторите на инициативата от Френското посолство в България ще добавят още две категории.   

Събитието се провежда за втора поредна година по инициатива Френското посолство под патронажа на Президента на Република България и в партньорство с Министерството на околната среда и водите и Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

На вчерашната церемония във Френския културен институт присъстваха министърът на околната среда и водите Нено Димов, зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова и кметът на София Йорданка Фандъкова, която получи отличието на  Столична община за управлението на отпадъци. От страна на Веолия България в церемонията участва и Арно Валто де Мулиак, заместник-директор на Веолия в България и изпълнителен директор на „Софийска вода“ АД.

Победителите в единствения по рода си конкурс за общини, които прилагат най-добри практики в областта на устойчивото развитие, тази година са община Самоков за развитието на велосипедния и пешеходния транспорт, както и с проекта си за насърчаване на електромобили. Следват Бургас заради развиването на бързи автобусни линии, ползването на електрически превозни средства, изградените над 80 км велоалеи; Драгоман и Павликени заради успешното и последователно подновяване на на водопроводната и канализационната инфраструктура; Смядово и Габрово за успешните си реализирани проекти по програмата за енергийна ефективност; Златоград, заедно със София - за успешно реализирани проекти за управление на отпадъците.

Във второто издание на конкурса се включиха общо 37 общини.

     
     
    You need to upgrade your Flash Player   
You need to upgrade your Flash Player