Екология и общество

Кандидатура за 'Златен стандарт' Вижте още интересни факти
Опазването на околната среда има важно значение за всички нас и „Софийска вода” се отнася отговорно към това свое задължение. Целта ни е да работим в активно партньорство с хората, които обслужваме и да пазим природната среда, на която разчитаме за основната си дейност.

Нашата стратегия за водните ресурси се базира на балансиран подход. Ние съчетаваме идеята за непрекъснато развитие на ресурсите с управление на потреблението.

Управлението на потреблението включва контрол на загубите по водопроводната мрежа , точно измерване на водните количества и насърчаване на клиентите да изразходват водата разумно. Целта е да се ограничи непрекъснато нарастващото водопотребление.

За да насочим общественото внимание към ефективно използване на природния ресурс, ние създадохме образователната програма, чрез която изграждаме отговорно отношение към водата сред малки деца и ученици на различна възраст.

Насочваме вниманието им към тази тема чрез представяне на кръговрата на водата в природата и ролята на хората в запазването на екологичния баланс. За да създадем трайни навици по отношение на съхраняването на водата и опазването на околната среда, ние им даваме възможност да станат свидетели на сложните процеси, през които преминава водата, за да достигне чиста до нашите домове и на обработването на отпадъчните води преди да се върнат обратно в природата.

Образователната програма включва посещения на съоръжениета за пречистване на водата, пиеса с разказ за кръговрата на водата, комикс „С Капчо и Капчица на път ”, участие и подкрепа на други образователни и екологични инициативи.
Каква вода пием? Онлайн смяна на партида         

КонтактиВсички контакти

0800 1 21 21

безплатен денонощен телефон

Анти-корупционен телефон
02 812 25 21