Събития за деца

Левски спечели турнира за Купа „Софийска вода“, Валери Божинов и Станислав Ангелов наградиха талантите
15.09.2018

Отборът на „Левски“ спечели детския футболен турнир за Купа „Софийска вода“, който се проведе на комплекс „Спортна София“ в Борисовата градина. Надпреварата се проведе за 18-ти пореден път и бе за деца, родени през 2007 година. Състезанието е част от националната програма „Децата и футболът“, като организатори са Асоциацията на българските футболисти, Българският футболен съюз и Столична Община, а основен спонсор е „Софийска вода“.

Турнирът премина под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Във финалния двубой отборът на „Левски“ победи „Левски Раковски“ с 5:0. Третото място заслужи ЦСКА след успех с 3:2 в малкия финал срещу „Септември“. В спора за 5-о място ФК „Победа 2013“ надигра ФК „Интернасионал“ с 2:1. Седмата позиция в крайното класиране зае тимът на ФК „Обеля“, а ФК „Люлин“ остана на 8-мо място.

Юношите на ЦСКА спечелиха Купата на „Софийска вода“
5.09.2017

Отборът на ЦСКА спечели детския футболен турнир за Купата на „Софийска вода“.

Победителите бяха наградени от заместник-кмета на София Дончо Барбалов. Той припомни, че първите деца, които са участвали в турнира, вече са сред най-добрите български футболисти, а част от тях са и в националния отбор.

Изпълнителният директор на „Софийска вода“ Арно Валто получи наградата за най-голям принос към турнира.

Освен победителите от ЦСКА, участие в турнира взеха децата от осем отбора от София област. На второ място останаха футболистите от Обеля, а на трето миналогодишните победители от Септември.

„Септември“- София спечели купата на „Софийска вода"
9.09.2016

Децата на „Септември“-София спечелиха 15-тото издание на турнира за Купата на „Софийска вода“. Във финалния мач „Септември“-София победи „Костинброд“ с 3:1.

Гости на спортния празник бяха още футболните легенди Димитър Пенев, Пламен Николов, Станислав Ангелов и други известни български футболисти и треньори.

Много награди, осигурени със спонсорството на „Софийска вода“ АД, част от Веолия, бяха раздадени от легендарни и заслужили футболисти, церемония, която оставя незабравими спомени у децата и подхранва желанието им за тренировки и победи. Ето и някои от най-добрите на терена: голмайстор – Валентин Башев от „Обеля“, защитник  - Марио Йончевски от „Балкан“ – Ботевград; нападател Кристиян Ружин от „Витоша“ – Бистрица; голмайстор – Мартин Христов – „Септември“ и съотборника му Йоан Христов, отличен като най-добър състезател. 
 
Героите Капчо и Капчица танцуваха заедно с децата на фестивал в киноцентър Бояна
29.06.2015

„Софийска вода“ подкрепи първият международен детски фестивал Kids Fest 2015. В двора на Ню Бояна Филм се събраха деца и родители, както и възпитаници на SOS детски селища.Водните герои Капчо и Капчица представиха специален танц и раздадоха на малчуганите книжки, разказващи за техните приключения. Сцената бе място и за йога демонстрации, малки таланти играха гимнастика, пяха и танцуваха.
 
В ателиетата учиха децата как да си направят бижута от мъниста, цветя и лебеди-оригами, кукли от вълна, да свирят на ударни инструменти, показаха им опити по физика. Изкушиха ги и с геометрия, хокей на трева, първи ходове в шаха и ги плениха с блестящите костюми и гъвкавост на малките възпитанички на Илияна Раева. Доброволците от Българския червен кръст показваха как се дава първа помощ.
 
Предварително предупредени, посетителите дойдоха с костюми и маски - според условието: "нискобюджетни, но ефектни, направени у дома". Като на кино, всеки можеше да стане герой в неделя следобед, да бъде до римски войн или гигантска усмихната пеперуда, да мести шах фигурите с две ръце или да се научи да жонглира.
Киностудията организира и обиколки на свободните от кинопродукции декори на „Британска и американска улица“.

Малки и големи обследваха с лупи ботаническата градина на Еньовден
24.06.2015

Софийска вода“ организира празник с игрови ателиета в Университетската ботаническа градина по случай народния празник на билките Еньовден.  За четвърта поредна година градината отвори врати безплатно за всички столичани, а за децата бяха организирани специално две работни ателиета по ботаника. В едно от тях малките посетители търсеха отговор на въпроса: Мога ли да живея в свят без растения? Малко по-късно научиха какво е фотосинтеза, биоразнообразие и климатични промени.
Във второто „ботаническо ателие“ децата имаха важна задача да разпознават видовете растения, да ги описват и илюстрират, след което въоръжени с лупи да ги откриват сред многообразната растителност в ботаническата градина.

Родителите имаха възможността да слушат беседа, подготвена от специалистите на Университетската ботаническа градина. Разказът за растенията и тяхната специфика бе допълнен с историята и организацията на всеки кът от малкия зелен оазис в центъра на София. 

Капчо и Капчица забавляваха децата в Борисовата градина
09.06.2014

София, 9 юни – много деца се забавляваха заедно с героите Капчо и Капчица в Борисовата градина в София вчера (8 юни). Първоначално събитието трябваше да се проведе на 1 юни по случай Международния ден на детето, но беше отложено заради неблагоприятните метеорологични условия. Празникът, организиран от “Софийска вода” и “Веолия”, преминa под надслова “Аз обичам водата и знам как да я пестя”. Домакините  зарадваха всички деца и техните родители, които бяха предпочели прохладата на Борисовата градина по време на неделния ден, с множество игри, награди и полезни съвети за водата. Всички малчугани получиха балони, а най-смелите се включиха в подготвените викторини, които им дадоха ценни знания за водата, защо трябва да я ценят и пестят. Най-активните си тръгнаха с грамоти за “специални заслуги към водата”.

Всички присъстващи получиха материали с полезни съвети за пестенето на водата, подходящи дори и за най-малките и рисунка на домакините на събитието Капчо и Капчица, която трябваше да бъде оцветена. За целта беше оформен специален детски кът с материали за оцветяване, където всяко дете можеше да развихри творческата си фантазия. Малчуганите приеха предизвикателството с охота и оцветиха героите с много старание. Почти всички предпочетоха синия цвят за своите рисунки, а Капчо и Капчица позираха с желание пред начинаещите “илюстратори”.

Вълнение и усмивки в Националния център за социална рехабилитация от асоциация „И нас ни има”
29.05.2014

Във вчерашния топъл, слънчев ден Националният център за социална рехабилитация от асоциация „И нас ни има” организира тържество по случай шестия рожден ден от създаването си в двора на бившето 29-то ОДЗ в „Младост” 1.
 
Малчуганите от 59-то ОДЗ „Елхица“ бяга подготвили интересна и забавна програма с много песни и танци, специално за родителите, близките и възпитаниците на дневния център за рехабилитация.
 
Истински интерес предизвика и присъствието на г-н Саиф Рехман, който пое ангажимента да осигури възможност за децата с увреждания да опознаят нов спорт за тях – крикет. Импровизираната маса за игра се превърна в истинска атракция. От опита си г-н Рехман сподели, че децата с по-специални нужди проявяват жив интерес към този вид спорт и с радост участват.
 
И тази година „Софийска вода” АД осигурява средствата за закупуването на гориво за служебния автомобил, който е нужен за всекидневното придвижване на децата и възможността те да развиват способностите си и да се социализират. Оказваната помощ е от изключително значение за спокойното и по-сигурно ежедневие, от които се нуждаят децата.

Каква вода пием? Онлайн смяна на партида         

КонтактиВсички контакти

0800 1 21 21

безплатен денонощен телефон

Анти-корупционен телефон
02 812 25 21