Какво стои зад третия ред от сметките ни за вода: „пречистване“?

15 ноември 2017

„Софийска вода“ отваря вратите на една от най-големите пречиствателни станции за отпадъчни води на Балканите – „Кубратово“. На 18 ноември (събота), по случай Европейската седмица за намаляване на отпадъците, столичната ВиК компания предлага една нетрадиционна семейна разходка на всички, които имат желание, да видят отблизо какво се случва със замърсената вода, която излиза от домовете ни и да се запознаят с процеса на пречистването й. Екипът на Софийска вода е готов в съботния ден да покаже как на практика успява да върне голямата кална река обратно в  природата чиста и безопасна.

От пускането си в експлоатация през 1984г. до момента, ПСОВ Кубратово показва стабилна и безотказна технологична експлоатация, а оптимизацията на технологичните процеси при пречистване, благодарение на приложения международен опит на Веолия, тази година затвърди ефективността си.

Софийската пречиствателна станция за отпадъчни води „Кубратово” (СПСОВ) се намира в кв. „Бенковски”. За улеснение на посетителите е осигурен безплатен транспорт. Той ще превозва гостите от начална точка - Метростанция „Лъвов мост” на бул. „Княгиня Мария Луиза“, локалното платно в посока Централна гара.

Първи курс:  тръгване - 09:00 ч. Връщане от СПСОВ – 11:30 ч.
Втори курс:  тръгване - 11:30 ч. Връщане – 14:00 ч.

Посещенията ще бъдат организирани на групи, придружени от специалисти на „Софийска вода”. Предвиждат се и две отделни междинни групи, за желаещите да дойдат със собствен или обществен транспорт (автобуси №-а  21, 22, 23  и маршрутка №11), които ще трябва да се съобразят със следните часове за посещение:

Начало на първа разходка - 10:00 ч.;
Начало на втора разходка - 11:00 ч.

За „Софийска вода” АД, част от международната група „Веолия”, е изключително важно опазването на околната среда и биоразнообразието в природата. Това е и причината да разкажем за голямото внимание, което отделяме при пречистването на всяка капка вода, която след това връщаме в природата отново чиста и безопасна за живота в реката.

При регистрация на входа задължително ще се изисква документ за самоличност.
Деца под 16 години ще се допускат само с придружител.

Маршрут до станцията по ул. "Околовръстен път"

Вход на Пречиствателна станция за отпадъчни води

Спирка на безплатен транспорт до станцията в деня на събитието

Каква вода пием? Център за обслужване на клиенти в Мега мол Люлин         
     
    
    You need to upgrade your Flash Player   
You need to upgrade your Flash Player