Продължава извънредната работа на екипите ни

03 декември 2017

Последните две денонощия и обилните валежи в София мобилизираха работата на екипите на "Софийска вода" АД, които отстраняват постъпващите сигнали за наводнени пътни и жилищни сгради.

 

Падналите над 40л/кв м (вижте видео: https://www.youtube.com/watch?v=bL9ao6wzpPc ) изкараха екипите на адресите, постъпващи по всички канали на дружеството и в пълен синхрон с аварийните служби на Столична община, за отстраняване на засегнати участъци и осигуряване на нормалния живот на столичани.

 

За изминалите двете денонощия на 1 и 2  декември са постъпили 143 сигнала за проблеми с уличната канализация и наводнени участъци, следствие на обилните продължителни валежи. Отстранени са 102 от подадените локации и продължава работата по останалите. Постъпващата информация увеличи десетократно необходимостта от намесата на "Софийска вода" и аварийните екипи на Столична община като на терен работят всички налични технически и човешки ресурси на дружеството от "Канализация". Контролен център (който приема,  обработва и насочва сигналите) и оперативните екипи на "Канализация" работят на удължено работно време. През деня на територията на София са мобилизирани 7 екипа и още 2 дежурни през нощта.

 

Приоритетно се работи по сигналите за запушени канали и запушени сградни канализационни отклонения. "Софийска вода" разшири обсега на действията си и върху обекти, които не са пряка отговорност на дружеството - запушени вертикални дъждоприемни (улични) шахти, неприети за обслужване канали, прелели дерета (бул."Цар Борис 3" и бул. "Никола Петков", където бе преля подземната река, ул. "Пушкин" и Околовръстно шосе (излязлата от коритото си река в Бояна).

 

В тежките условия се извършват дейности по обследване, аварийни ремонти, видеозаснемане на критични участъци. Няма невъзложени обекти след постъпили сигнали. Дружеството продължава работа по тях и е в готовност да действа със Столична община до нормализиране на обстановката и осигуряване на нормалния живот в София.

 

На снимката: Момент от аварийните работи на екипите ни - отпушване на сградно канализационно отклонение на блок №983 в ж.к. "Люлин"
Видеото: Боянският канал на ул. „Инж. Иван Иванов“ и бул. „Стамболийски“

      
     
     
    You need to upgrade your Flash Player   
You need to upgrade your Flash Player