Как Веолия и други корпорации, заедно с фондовете за рисков капитал могат да работят заедно, за да ускорят зелените иновации?

Как Веолия и други корпорации, заедно с фондовете за рисков капитал могат да работят заедно, за да ускорят зелените иновации?


24.01.2023

Въздействието на зелените технологии върху околната среда се постига най-добре, ако се прилагат в голям мащаб. Пилотните проекти и работата с корпоративни иноватори понякога са от съществено значение за стартъпите в областта на устойчивото развитие, за да тестват своите решения и да достигнат до възможно най-много клиенти.

От друга страна, ESG (екологично, социално и корпоративно управление) привлича фокуса на много рискови фондове и „ангелски инвеститори“. Могат ли корпоративните иновации и рисковият капитал да вървят ръка за ръка в усилията си да ускорят устойчивите иновации в Югоизточна Европа?

За да покажат каква е стойността на инкубирането на чисти, зелени и свързани с устойчивото развитие технологии в корпоративен контекст, Софийска вода, част от Веолия, и The Recursive организират хибридното събитие "Corporate Venturing in SEE for Sustainable Startups" на 26 януари 2023 г. в Пиротска 5 ивент център.

Заедно с лидери в областта на корпоративните иновации, инвеститори в рисков капитал и основатели на компании в областта на чистите технологии, Софийска вода, част от Веолия, ще покаже последни тенденции и добри практики.

Участниците ще разкажат как корпорациите могат да подкрепят развитието на местните стратъпи в областта на устойчивото развитие, като ги свържат със съответните заинтересовани страни в областта на рисковия капитал в Югоизточна Европа и извън нея.

"Corporate Venturing in SEE for Sustainable Startups" ще се проведе на живо и онлайн. Програмата включва интересни панелни дискусии, представяне на стартъпи, и време за нетуъркинг.

"Подкрепата на зелените стартъпи трябва да бъде съвместно усилие между корпоративната среда, където да бъдат тествани тези идеи, фондовете за рисков капитал, които да инвестират в компаниите с потенциал и държавата, осигуряваща необходимата правна рамка, за да се случи това“ , споделя Любомир Филипов, директор "Стратегически партньорства и регулиране" в Софийска вода.

Корпоративните иновационни инициативи на Веолия

Още през 2020 г. Веолия и българският акселератор и фонд за начално финансиране Innovation Starter стартираха партньорство с цел да подкрепи местни стартиращи компании в областта на устойчивото развитие.

Какво да очаквате по време на събитието?

"Corporate Venturing in SEE for Sustainable Startups" ще включва два панела на тема "Как корпорациите работят със стартъпи" и "Възможности за финансиране на стартъпи". Дискусията ще бъде модерирана от Ирина Обущарова, основател и главен изпълнителен директор на The Recursive, и ще включва мнения на корпоративни лидери в областта на иновациите и стартъп инвеститори, сред които Франсоа Деберг, директор на Веолия за България, представител на Аурубис, Маню Моравенов, директор на Българска фондова борса, Виктор Манев, съосновател и управляващ партньор на Impetus Capital, и други.

Освен панелните дискусии, събитието ще включва и две стартъп презентации на екипи с проекти в областта на устойчивото развитие, които са работили съвместно с корпоративни иноватори. Някои от тях са Vodoraslo, Sensato и Gridmetrics. След дискусията участниците ще могат да се насладят на време за нетуъркинг.

Заинтересованите корпоративни иноватори, основатели на стартъпи, ентусиасти в областта на устойчивото развитие, инвеститори и представители на регионалната иновационна екосистема могат да се регистрират за онлайн или присъствено участие тук.

Още новини
Лабораторни специалисти на „Софийска вода“ обучиха свои колеги от страната по нови изисквания за изследване на водата

Лабораторни специалисти на „Софийска вода“ обучиха свои колеги от страната по нови изисквания за изследване на водата

Биолозите на Лабораторно-изпитвателния комплекс на „Софийска вода“ обучиха свои...

Нова услуга на „Софийска вода“ за собственици и ползватели на басейни

Нова услуга на „Софийска вода“ за собственици и ползватели на басейни

 „Софийска вода“, част от Веолия, вече предлага на своите клиенти възможност за...

„Софийска вода“ – най-одобряваният от клиентите доставчик на комунални услуги

„Софийска вода“ – най-одобряваният от клиентите доставчик на комунални услуги

Дигиталните канали на „Софийска вода“ продължават да печелят популярност и доверие

Пътниците на летище София вече пълнят бутилки с вода от "умни” чешмички 

Пътниците на летище София вече пълнят бутилки с вода от "умни” чешмички 

Три нови чешми за питейна вода вече са на разположение на пътуващите през...